fbpx

Scurtă descriere

În ultimii ani, limba germană a fost tot mai des întâlnită în diverse domenii și, astfel, a crescut și importanța ei, dar și numărul vorbitorilor acestei limbi. În prezent, germana este cea mai folosita limbă din UE și pe locul doi în lume, în topul limbilor vorbite în domeniul științei. Fiind atât de populară, limba germană este foarte utilă când călătorim în alte țări, vorbită in Germania, Austria, Elveția, Luxenburg, Liechtenstein, Belgia etc.
Nu în ultimul rând, germana reprezintă un mijloc cultural foarte important. Numeroase personalitați din istorie, din domenii precum psihologie, muzică, știință, filosofie și literatură vorbeau această limbă. De exemplu: Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller, Friedrich Nietzsche, Thomas Mann, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Sigmund Freud, Albert Einstein, Immanuel Kant.
Eu am început să învăț limba germană încă din școala primară. La început, a reprezentat o provocare pentru mine și m-am motivat să o învăț, pentru că era o limbă străină știută de foarte puțini oameni la acea vreme, ceea ce mi-a stârnit interesul și m-a ambiționat.
Fiind o limbă nu la fel de ușoară precum cele romanice, mulți oameni se feresc de germană. Tocmai din acest motiv, cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj pe plan profesional. Deși la început pare complicată, odată înțeleasă, gramatica devine foarte ușoară și logică.
Pe cei ce doresc să înceapă să învețe această limbă străină îi sfătuiesc să aibă răbdare și să parcurgă informațiile treptat, alocând mult timp repetiției. Este mai simplă decât pare, iar odată ce au fost înțelese și reținute regulile de bază, cum ar fi cele de pronunție și de gramatică, procesul de învățare devine mai ușor și mai plăcut. Începătorilor, dar și celor care vor să își perfecționeze cunoștiințele cu privire la limba germană, le recomand să asculte muzică sau să vizioneze filme cu audio și subtitrarea în germană. Astfel, pronunția devine intiuitivă, mai ușor de înțeles și sunt acumulate noi elemente de vocabular.

Profesor Cursuri

Limbi străine
1h 21 min 16 sec
Gratuit
Avansat
10 Lecții
1h 21 min 16 sec
Adaugă la lista de Dorințe
Gratuit
Limbi străine
2h 20 min 14 sec
Gratuit
Intermediar
10 Lecții
2h 20 min 14 sec
Adaugă la lista de Dorințe
Gratuit
Limbi străine
1h 36 min 12 sec
Gratuit
Începător
9 Lecții
1h 36 min 12 sec
Adaugă la lista de Dorințe
Gratuit