Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
5 articole esențiale pentru școală
- 24/08/2021
- Postat de către: Georgiana Nelepcu
- Categorie: Tips&Tricks
Hello, darlings,
În mai puțin de o lună va începe din nou școala și cu siguranță fiecare dintre noi are o listă luuungă de lucruri de căutat/pregătit/cumpărat până atunci.
Pentru că eu, personal, iubesc listele și mi-au salvat viața în numeroase ocazii, m-am gândit să vă ajut cu o listă de obiecte necesare pentru începutul școlii, indiferent de vârsta elevului.
Sfatul meu este să începeți organizarea cât mai din timp posibil, pentru a evita aglomerația din ultimele zile înainte de primul clopoțel și, de ce nu, pentru a profita de reducerile din această perioadă.
Așadar, mai jos regăsiți lista de articole esențiale pentru școală (o puteți personaliza după nevoi și preferințe):
- Birou
Puteți găsi aici idei pentru amenajarea spațiului de studiu ale elevilor. Chiar dacă este primul an de școală sau aveți ceva vechime deja, vă puteți inspira pentru o reamenajare sau redecorare potrivită pentru un nou început în forță.
- Ghiozdan
Sau rucsac sau geantă, după preferințe. Orice alegeți, este important să luați în calcul în primul rând funcționalitatea, și apoi criteriile estetice.
Photo by note thanun on Unsplash
Ghiozdanul ar trebui să fie cât mai ușor (gol) și cu dimensiuni potrivite atât pentru nevoile copilului, cât și înălțimea lui. Dacă vă este mai ușor, puteți opta și pentru un ghiozdan pentru rotile (tip troller). La acesta din urmă este important să nu fie prea greu gol (având în plus și structura de rezistență față de un rucsac clasic) și să fie ușor de manevrat de copil, mai ales pe teren denivelat (gropi, borduri etc).
Un alt aspect important este compartimentarea, care ar trebui să fie la fel, adaptată nevoilor copilului. Ideal ar fi să aibă și o secțiune impermeabilă (fie pentru echipament de sport, fie pentru inevitabilele accidente în care sucul sau apa pentru prânz se varsă în ghiozdan). În plus, compartimentele mici și închise cu fermoar ajută pentru păstrarea organizată a instrumentelor de scris și diverselor obiecte mici care altfel s-ar rătăci prin geantă.
- Vestimentație
Aici nu o să intru prea mult în detalii, cred că fiecare părinte știe cel mai bine ce îi place și ce îi trebuie copilului propriu.
Ca principii generale, dacă vorbim de primul an de școală sau de o școală nouă, ar fi ideal să aflați dinainte dacă există reguli legate de uniforme sau coduri vestimentare. Dacă nu există, vă puteți orienta către croieli simple, în culori neutre, din materiale de calitate, care să fie atât comode, cât și rezistente. Din păcate, costumul de Spiderman și rochița Elsei vor fi rezervate pentru weekend și vacanțe :).
Indiferent dacă pentru ora de educație fizică sau pentru sportul preferat practicat în timpul liber, ar putea fi un moment bun pentru verificarea și completarea stocului de articole sport necesare copilului.
- Articole sport
Pe primul loc ar trebui să punem un pantof sport de calitate și potrivit atât mărimii copilului, cât și tipului de activitate fizică practicată. Vă recomand să verificați des dacă și cât de adecvată este încălțămintea copilului, mai ales cea pentru sport, pentru că o pereche nepotrivită poate cauza o serie întreagă de probleme de sănătate, mai mult sau mai puțin grave, precum și accidentări.
Photo by Spikeball on Unsplash
Vestimentația pentru sport trebuie adaptată tipului de sport practicat și condițiilor de mediu (dacă se practică outdoor sau înăuntru, momentul zilei, anotimpul etc). Alegeți materiale speciale, care lasă pielea să respire, și modele care permit mișcarea liberă, fără a deveni prea strânse (pentru a evita restricționarea circulației sangvine).
- Rechizite
La acest capitol cel mai probabil veți primi o listă din partea școlilor (sau a educatoarei/ învățătoarei/ profesorilor etc), deci ar putea fi o idee bună să așteptați recomandările lor.
Dacă știți deja de ce aveți nevoie sau vreți să începeți din timp, vă las mai jos o listă orientativă care se poate adapta în funcție de vârstă:
- Caiete (aici depinde de vârsta copilului, atât pentru tipul de caiet, cât și pentru tipul de caiete) – foaie velină, tip 1 și tip 2 pentru clasele primare, dictando și matematică pentru gimnaziu și liceu etc)
- Coperte și etichete pentru cărți și caiete
- Instrumente de scris – creioane, creioane colorate, stilou, rezerve, carioci, pixuri, pixuri cu gel, guma de șters, ascuțitoare etc.
- Utile – riglă, trusă geometrie, corector, coli albe, folii de plastic
- Pentru desen sau lucru manual – bloc de desen, acuarele, pahar apă, paletă, pensule, lipici, foarfecă, plastilină, coli de hârtie creponată etc.
Photo by Tim Arterbury on Unsplash
Rechizitele se găsesc în toate variantele de preț, deci puteți căuta ce vă avantajează cel mai mult și sunt foarte ușor de comandat online.
Ar fi bine să rezervați o parte din buget și pentru manuale, materiale auxiliare, caiete de activități etc pentru că cel mai probabil va fi nevoie, însă la acest capitol chiar e necesar să așteptați să primiți recomandările profesorului.
Aștept să îmi scrieți cu ce ați completa voi această listă sau dacă aveți alte ponturi pentru alți părinți 🙂
Spor la cumpărături!
Georgiana
Vrei să ne lași un comentariu ? Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.